Rebranding: Stoere look informele feel

Orion Incasso en Juristerij is een informeel incassobureau met een succesvolle aanpak: altijd blijven communiceren. Ook als er vorderingen lopen. Dat werpt zijn vruchten af: in 99% van de gevallen volgt inlossing van de achterstallige betaling en debiteuren blijven klanten.

Uitdaging

Wat doe je als bedrijf wanneer je je niet meer thuis voelt bij je huisstijl? Juist: dan stap je naar een vormgever die jou snapt. Orion wilde een rebranding. Niet alleen het logo was toe aan een opfrisbeurt; de volledige huisstijl moest een facelift. De opdracht: combineer een eigentijds gevoel met een tijdloze stijl..

Het resultaat: stoer versus informeel

Kèk realiseert een ontwerp met een mooi contrast tussen de stoere look en de informele feel die Orion Incasso typeert. Eigentijds gevoel komt samen met een tijdloze stijl. De stier is nog steeds het uitgangspunt. Maar zonder focus op de hoorns. Robuuste kracht blijkt uit het gehele beeldmerk.

In print zorgt Kèk voor een mooie balans tussen kleur, typografie en materiaalgebruik. Dat maakt de uitstraling stoer, maar informeel. In die stijl ontwerpt Kèk ook een infographic, gedrukt op ongestreken papier. Het resultaat: een ruwe look en feel.

Ook op de website is die stoere stijl herkenbaar. Daar is gekozen voor een one-pager. Alle informatie overzichtelijk op één pagina, in begrijpelijke taal met per onderdeel een heldere call to action.

Groeit jouw bedrijf ook uit zijn jasje? App ons voor een rebrandingdate: 06 408 539 65